Звездата от сериала Под прикритие Ивайло Захариев съди БНТ. Актьорът е

...
Звездата от сериала Под прикритие Ивайло Захариев съди БНТ. Актьорът е
Коментари Харесай

Ивайло Захариев съди БНТ. Защо

Звездата от сериала " Под прикритие "  Ивайло Захариев съди Българска национална телевизия. Актьорът е завел дело в Софийски градски съд, което е стартирало преди дни.

" Още на първото съвещание обаче се отсрочи, защото вещото лице се отхвърли. Не знам за какво. Но в този момент търсят нови за май или юни ", сподели Захариев пред " Телеграф ".

Актьорът разкрива, че преди да пусна тъжба в съда, е направил питане до Българска национална телевизия като неин артист какви са приходите от продажбата на сериала по света. През 2016 година при старта на последния пети сезон, програмният тогава шеф Севда Шишманова разкри, че сега „ Под прикритие “ се гледа на 184 територии на три континента, като сериалът връща на Българска национална телевизия близо 1 милион лева на година единствено дистрибуция.

" Законът разрешава да ми бъде отчисляван %. От малкия екран обаче отхвърлят да кажат какви са приходите. Дават единствено обособени информации, а не повсеместен доклад. Затова се принудих да го направя ", споделя още артистът.

" Същото направи операторът на сериала Радослав Гочев. Даже при него в скоро време би трябвало да излезе решение. Оказва се, че не са изплащани отчисления нито на режисьорите, нито на актьорите като носители на авторски и сродни права. Смятам да приказвам с сътрудници от сериала и да ги привлекат за идеята. Ще ми се това дело да прокопае път и да не се злоупотребява в бъдеще ", показа Ивайло Захариев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР